-inapoi-

 

GALERIE FOTO

PELERINAJ PE VALEA OLTULUI

     In perioada 9-11 mai 2008 un grup de seminaristi ai Seminarului Teologic Liceal "Sfantul Iosif Marturisitorul" din Baia Mare insotiti de catre duhovnicul lor Pr. Prof. Hoban Florin, au intreprins un pelerinaj la manastirile de pe Valea Oltului, avand binecuvantarea P.S. Sale Iustin Sigheteanul.
     Un prim popas duhovnicesc a fost facut la Alba Iulia unde pelerinii au intrat si s-au inchinat in Catedrala Reintregirii Neamului, au vizitat Sala Unirii si au fost primiti de catre IPS Andrei Andreiut care le-a impartasit un cuvant de invatatura si un mic cadou.
     La Sibiu seminaristi au vizitat Palatul Brukhental, Catedrala Mitropolitana, Facultatea de Teologie si paraclisul acesteia.
     Prima manastire vizitata a fost Manastirea Cozia ctitoria domnitorului Mircea cel Batrin, apoi Manastirea Surpatele si Manastirea Dintr-un Lemn unde ne-am bucurat de primirea facuta de catre maicile din aceasta manastire, si unde am ramas peste noapte.
     A doua zi am vizitat manastirile: Humor, Bistrita unde ne-am inchinat la moastele Sfintului Grigore Decapolitul, Govora, iar la Curtea de Arges elevii s-au inchinat la moastele Sfintei Filofteia. Grupul de pelerini a vizitat renumitul castel Bran, moment de remintire a unor pagini de istorie. In ceas de Vecernie am ajuns la Manastirea Sinaia.
     In cea de-a treia zi am vizitat castelele Peles si Pelisor, iar la intoarcere spre casa Cetatea Sighisoarei.
     In concluzie, au fost trei zile de traire duhovniceasca, de familiarizare cu frumusetea obiectivelor si a tinuturilor colindate.