-inapoi-

PELERINAJ -2009

GALERIE FOTO

     Rolul pelerinajelor în pregatirea formativ-educativa a elevilor este acela de-a completa si extinde aria de cunoastere, familiarizare cu realitatile concrete, îmbogatire de noi cunostinte.
     A devenit o traditie ca în fiecare an scolar, elevii seminaristi sa participe la o astfel de activitate.
     Având binecuvântarea si sprijinul efectiv al P.S.Sale Justin Sigheteanul pelerinii Seminarului Teologic Liceal Sfântul Iosif Marturisitorul în numar de 55 de persoane au realizat un pelerinaj la manastirile si obiectivele cu caracter cultural- istoric din Arhiepiscopia Bucurestilor in perioada 8-10 mai 2009.
     În drum spre Capitala, ei au vizitat Catedrala Mitropolitana din Cluj- Napoca, Seminarul Teologic, Facultatea de Teologie si Paraclisul din orasul de pe Somes. Un alt popas a avut loc la ctitoria lui Mircea cel Batrân- Manastirea Cozia. În orasul Râmnicu Vâlcea s-au închinat la moastele sfintilor Carp si Teodor Stratilat din Catedrala Episcopala.
     În Bucuresti elevii seminaristi au vizitat obiective de interes religios: Catedrala Patriarhala, Palatul Patriarhal, Clopotnita din complexul din Dealul Mitropoliei, Manastirea Radu Voda, Manastirea Cernica, dar si obiective cultural- istorice: Muzeul Cotroceni, Palatul Parlamentului, Parcul Herastrau, Piata Unirii, Piata Victoriei, Arcul de Trumf,etc.
     La întoarcere spre casa, au poposit la Manastirea Sinaia, au participat la Sfânta Liturghie la Catedrala din Brasov, au vizitat Piata Sfatului, Biserica Neagra, iar în Sighisoara, cetatea cu acelasi nume.
     Pelerinajul a fost o reusita si nadajduim sa avem prilejul de-a cunoaste si alte locuri la fel de bogate din punct de vedere istoric, cultural si mai ales duhovnicesc.
     Multumiri tuturor celor care si-au adus aportul la buna desfasurare a acestei actiuni.


Un pelerin