-inapoi-

COLOANA SONORA: SCRIPCIUC IULIAN

GALERIE FOTO

Piesa religioasa „Irozii


     Sarbatoarea Nasterii Domnului ne da posibilitatea de a propovadui prin metode diferite de exprimare, pe Iisus Hristos Dumnezeu-Omul, nascut din Fecioara Maria spre mântuirea noastra.
     Parte semnificativa din colectivul clasei a XI-a B, coordonata de catre dirigintele lor, preotul profesor Hoban Florin, duhovnic al scolii noastre, au ales sa vesteasca Nasterea Domnului si prin punerea în scena a piesei religioase „Irozii”, având acordul directiunii scolii în persoana pr.lector univ. dr. Marius Nechita si binecuvântarea P.S. Sale Justin Sigheteanul, Arhiereu vicar al Episcopiei Maramuresului si Satmarului.
     Ceea dintâi reprezentatie a avut loc în data de 5 decembrie 2008 la Caminul de batrâni din Baia Sprie în colaborare cu Parohia „Sfintii Împarati Constantin si Elena” reprezentata de catre pr.conf..univ.dr. Adrian Paul. Bucuria, lacrimile din ochii celor prezenti si aplauzele lor, au rasplatit eforturile depuse.
     Elevii nostri au avut un mare succes cu aceasta piesa în cadrul manifestarii religioase „De Nasterea Domnului”, defasurata în data de 13 decembrie 2008 la Catedrala Episcopala „Sfînta Treime” din Baia Mare, sub coordonarea doamnei prof. Inspector de Religie Maria Gligan, în prezenta P.S Sale Justinian. La aceasta manifestare religioasa, piesa a fost selectionata pentru a participa la festivalul „Marmatia” 2008.
     În urma participarii la Festivalul datinilor de iarna „Cum e datina strabuna- Marmatia 2008” de la Sighetu Marmatiei piesa „Irozii” a primit la sectiunea „Teatru Religios” premiul I si, de asemenea, elevul Verdes Vlad premiul I pentru interpretarea rolului lui Irod.
      Sîmbata 20 decembrie 2008 piesa „Irozii” a fost prezentata în Catedrala Episcopala „Sfînta Treime” din Baia Mare, în prezenta a cca.400 de credinciosi: elevi, profesori, parinti, iubitorii ai acestui Sfînt Lacas, fiind transmisa în direct de postul de televiziune „Maramures TV”.
      Speram sa revenim.