-inapoi-

Deschiderea anului scolar
2008 – 2009

 


     La începutul noului an scolar (Luni 15 Septembrie 2008) P.S. Iustin Sigheteanul a Savârsit Sf. Liturghie în Catedrala Episcopala „Sf. Treime” înconjurat de preotii profesori care predau la Seminarul Teologic Ortodox „Sf. Iosif Marturisitorul” din Baia Mare. La Sf. Liturghie a asistat P.S. Episcop Justinian Chira si întreg corpul profesoral al Seminarului Terologic si de la disciplinele laice, elevii si parintii acestora.
     La sfârsitul Sf. Liturghii, dupa ce au fost rostite rugaciunile rânduite pentru începutul anului scolar, P.S. Iustin Sigheteanul a hirotesit întru Iconom Stavrofor pe Pr. Dr. Marius Nechita directorul Seminarului, caruia i-a daruit crucea pectorala personala, rugândul pe P.S. Justinian sa i-o ofere cu formula consacrata „Vrednic este”.
     Vrednicia Parintelui Marius Nechita consta în implicarea jertfelnica, responsabila si competenta în viata Seminarului, iar în ultima vreme o seama de lucrari administrative de înzestrare a localului scolii cu tâmplarie termopan peste tot, parchet meleminat, cabinet de informatica, sala de festivitati, acoperirea cu tabla lindav si reabilitarea exteriorului care era foarte degradat.
     Înoindu-se toate acestea a fost o sarbatoare a înoirilor la început de an bisericesc si scolar si am socotit ca este bine sa-i înnoim si conducatorului scolii noastre teologice treapta – acordându-i dreptul de a purta Sf. Cruce.

 

GALERIE FOTO